T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
ADANA UNESCO GASTRONOMİ ŞEHRİ ADAYLIK KOMİTESİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Adana'nın, gastronomi alanında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dâhil edilebilmesi için başvuru hazırlığı kapsamında düzenlenen Adana Unesco Gastronomi Şehri Adaylık Komitesi Toplantısı Vali Süleyman Elban’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Sheraton Grand Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Elban’ın yanı sıra; Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin, Burhanettin Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Tokgöz, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ile STK temsilcileri katıldı.
UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı sunumunun gerçekleştirilmesiyle başlayan toplantı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Vali Süleyman Elban’ın gerçekleştirdiği konuşmalarla sürdü.
Vali Elban toplantıda gerçekleştirdiği konuşmada, dünyada iletişim ve ulaşımın baş döndürücü bir hızla ilerlediğini ve bunun sonucunda şehirlerin tekdüzeleşmeye başladığını belirterek “Şehirlere hâkim olan ulusal ve uluslararası markaların lezzetleri şehirlerin lezzetleri gibi tanıtılmaya ve bir şehrin kendine has kültürü bastırılmaya başlandı. Dolayısıyla UNESCO’nun bu yaratıcı şehirler ağı belki de bu tekdüzeleşmeye karşı verilen bir mücadeledir. Bu mücadelede her şehrin kendine has bir iddiasının olabileceği gibi birçok şehir sadece belirli özellikleriyle tanınıyor da olabilir. İşte bu özellikleri ulusal ve uluslararası düzeyde belli bir çerçeve içinde tanımlamak ve dünyaya tanıtmak çok önemli, çünkü bir özelliğinizi ya da yaptığınız bir işi belli bir disiplin ve altyapı dâhilinde uygun bir formatta tanımlarsanız bu iş o zaman daha anlamlı hale geliyor. Hele ki bu yaptığınız iş konunun uzmanı olan tarafsız bir kurum tarafından kabul edilirse bu iş o şehre inanılmaz bir prestij kazandırıyor. Böylece her şehir bu prestijden yararlanmak isteyecektir. Bizim de kent olarak böyle bir ağın içinde yer almamızın büyük bir avantaj olacağını düşünüyorum.” dedi. Bu ağa dâhil olmak için olması gereken en önemli kriterlerden birinin de ‘katılımcılık’ olduğunu kaydeden Vali Elban, müracaat hakkının büyükşehir belediye başkanına ait olduğunu ancak bu işe şehrin tüm dinamiklerinin dâhil olması gerektiğini, Adana’nın tüm paydaşlarının bu işe omuz vermesi gerektiğini, şehrin tüm insanlarının bu iş için heyecan duyması gerektiğini kaydetti. Müracaat sürecinde herkesin katkıda bulunmasının önemine değinen Vali Elban “Gastronomi alanında böyle bir ağa dâhil olmak, böyle prestijli bir unvanla anılmak Türkiye’de en çok Adana’nın hakkı. Biz kentimizin herkes tarafından bilinen özelliğinin uluslararası düzeyde kabul edilmesini istiyoruz. Dolayısıyla işimiz çok da zor değil. Günlük yaşadığımız, bildiğimiz şeylerin bir disiplin, format içerisinde tüm dünya tarafından bilinmesini arzu ediyoruz. Bu ağda 7 tane alan bulunuyor. Biz Adana olarak bu 7 alanın hepsinde iddialı olabiliriz. Öncelikle gastronomi alanında, gelecek 2 yıl içinde de diğer alanlardan başlamak üzere Adana’mızın bu alanların tamamına dâhil olacağını düşünüyorum. Hatta bizim kentimize bu 7 alanın da yetmeyeceğine inanıyorum.” dedi.
Coğrafyası itibarıyla kentte birçok endemik bitkinin bulunduğunu aynı zamanda Adana’nın çok fazla göç alması sebebiyle birçok farklı kültüre ev sahipliği yaptığını ve bunun sonucunda da farklı kültürlerden izler taşıdığını bu durumun da kentin kültürüne ve gastronomisine katkı sağladığını belirten Vali Elban, UNESCO’nun ağına dâhil olunduğunda Adana’nın renkli havasının UNESCO’ya da geçeceğini düşündüğünü söyledi.
Toplantı, gerçekleştirilen konuşmaların ardından katılımcıların görüş alışverişinde bulunmasıyla sürdü.