Birincisi Düzenlenen "Adana Lezzet Festivali'nin Gala Gecesi Yapıldı
 
Adana Valiliği’nin öncülüğünde pek çok oda ve sivil toplum kuruluşunun işbirliğiyle kentte ilk kez düzenlenen Adana Lezzet Festivali'nin gala gecesi Adana Müzesi'nde yapıldı.
 
Vali Mahmut Demirtaş ve Eşi Hanımefendi Beyhan Demirtaş ile birlikte çok sayıda davetlinin katıldığı, gecede kent protokolü ve davetliler sıraya girip 100 çeşit yemek arasından istediklerini seçerek aldı.
 
Vali Mahmut Demirtaş gecede yaptığı konuşmada, Adana Lezzet Festivali kapsamında lezzet dünyasının önde gelen isimleri onuruna düzenlenen yemek programına katılanlara “hoş geldiniz” diyerek, katılımcıları sevgi ve saygıyla selamladığını söyledi.
 
Yemek kültürüyle ülkenin önde gelen duraklarından biri olan Adana’nın, yoğun bir hazırlık sürecinin ardından Adana Lezzet Festivali ile var olan bir potansiyelini daha hayata geçirdiklerini belirten Vali Demirtaş, “Festival boyunca sizlerin de katkılarıyla, Adana mutfağının birbirinden farklı lezzetlerini tatma fırsatı bulacağız. Düzenlenecek gastro showlar, atölye çalışmaları ve söyleşilerle Adana yemeklerinin püf noktalarını ziyaretçilerimizle paylaşacağız. Lezzet dünyasının duayen isimleri olarak sizlerde, Adana tatlarını kendi damak süzgecinizden geçirip duygularınızı, birikimlerinizi, bizlerle ve takipçilerinizle paylaşacaksınız. Biz mutfağımıza güveniyoruz. Biraz iddialı bir cümle olacak belki ama "Dünyanın lezzet merkezinde, Adana'dasınız.’’ Sadece yiğidin değil, yemeğin de harman olduğu bereketli topraklardasınız” dedi.
 
Vali Demirtaş, Adana’nın mutfağı ve yemek kültürü, barındırdığı potansiyeli ile bir gastronomi merkezinde olması gereken tüm niteliklere sahip olduğuna işaret ederek, “Bize düşen bu potansiyeli açığa çıkararak, kent turizmini geliştirmek için gurme ve inanç koridorunda yer alan şehrimizi yakın gelecekte gastronomi kentine dönüştürmektir. Adana'yı tarihi, turistik, sanatsal ve kültürel faaliyetlerin iç içe geçtiği festivallerle buluşturuyoruz. Bu kapsamda Adana Film Festivali, Adana Portakal Çiçeği Festivali, Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali bunlardan birkaçı. Şimdi ise Adana Lezzet Festivalini hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda Lezzet Festivalimizi uluslararası boyuta taşıyarak, Adana'nın eşsiz tatlarından dünya insanının da haberdar olmasını sağlayacağız. Bu çerçevede, yurtdışında faaliyet gösteren turizm aktörlerini, seyahat acentelerini, dünyaca ünlü gurmeleri, sosyal medya fenomenlerini önümüzdeki yıl festivalimize davet edip, onların da Adana’nın lezzetleri ve güzellikleriyle tanışmasını sağlayacağız. “Hayatı tüm renkleriyle yaşayan” kentimize ve festival etkinliklerine şeref veren birbirinden değerli lezzet dostlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Festival kapsamında düzenlenecek tarih, kültür, ve turizm etkinliklerimize de iştirak ederek farklı bir Adana deneyimi yaşamanızı öneriyorum. Adana ile ilgili menfi izlenimlerinizin, müspete dönüştüğüne sizler de şahit olacaksınız. Adana'nın sanal imajı niteliğindeki adli vakaların, aslında sanal bir yansımadan ibaret olduğuna, şehrin sımsıcak insanlarını tanıdığınızda kanaat getireceksiniz” diye konuştu.
 
Vali Demirtaş, konuşmasının devamında ise; “Bir kez daha vurgulamak istiyorum: Adana lezzetleri yılın 365 günü sizleri ve damak tadına düşkün misafirlerini bekliyor. Yüreğinin kapıları sonuna kadar açık, misafirperver Adanalılar, sizleri ağırlamaktan şeref duyacaklardır. Sofrası gibi yüreği de geniş hemşerilerimizin tek dileği, ağız tadımızın festival süresince değil, ömür boyu bozulmamasıdır. Memleketimizin her gününün festival tadında huzurla, sürurla ve mutlulukla geçmesidir. Bu vesile ile Adana Lezzet Festivaline katılımlarıyla bizleri onurlandıran birbirinden kıymetli konuklarımıza şükranlarımı sunuyor, Adana’mıza tekrar hoş geldiniz diyorum. Başta Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarımız olmak üzere, meslek odalarımıza, STK'larımıza, Festival Komitesine, tüm kişi ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Adana Lezzet Festivali’nin kentimize hayırlı olmasını diliyorum. Sizleri sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların davetliler Adana'ya özgü yaklaşık 100 çeşit yemeğin bulunduğu açık büfeden tattı.